OPPAAmme

Meidän oppaamme 

 

Oppaina retkillä toimimme me kolme luontokuvauksen ammattilaista, joita kaikkia yhdistää intohimo ja kunnioitus Suomen luontoa kohtaan. Teemme työtä, kuvaamme ja liikumme luonnossa kaikkina vuoden- ja vuorokauden aikoina. Haluamme tuottaa aitoja luontoelämyksiä asiakkaillemme ja antaa mahdollisuuden tutustua erämaan elämään ja eläimiin.

Eerik Lehto

Yrittäjä, opas, luontovalokuvaaja

Olen kuusamolainen luontovalokuvaaja, luontoalan yrittäjä ja IT-alan ammattilainen.  Olen alunperin kotoisin Etelä-Suomesta, mutta pohjoisen luonto, hienot kalavedet ja maisemat tekivät niin suuren vaikutuksen, että muutimme Kuusamoon muutama vuosi sitten.

Luontokuvausharrastukseni alkoi jo vuosia aiemmin pääasiassa lintuja ja maisemia kuvaten. Kameran kanssa on tullut kierrettyä monessa eri maailman kolkassa Kauko-Idästä Afrikkaan ja Persianlahdelta Barentsinmerelle.

Vuonna 2022 pääsin opiskelemaan luontovalokuvaajan ammatillisia taitoja Kuusamo-opistoon. Uusien oppien myötä sain myös valmiuksia alkaa alan yrittäjäksi ja pääsin verkostoitumaan alan ammattilaisten kanssa. Pian unelmat toteutuivat, kun tuli tilaisuus perustaa oma luontoalan yritys ja eläinten katselu- ja kuvauspaikka yhdessä erinomaisen tiimin kanssa.

Valokuvauskilpailuihin olen osallistunut muutaman kerran ja Wiki Loves Monuments Suomi kisan voitin v. 2019 ja olin 10 parhaan joukossa v. 2018.

Taiga Bear Kuusamo Oy:ssä toimin oppaana ja pidän yllä verkkosivujamme sekä hoidan hallinnollisia tehtäviä.

Kuvaan tällä hetkellä Nikonin kalustolla, linssejä löytyy laajakulmasta superteleen.

Jarmo Manninen

Yrittäjä, opas, luontovalokuvaaja

Olen kuusamolainen luontokuvauksen ammattilainen. Kuusamossa olen asunut viitisentoista vuotta ja kotoisin olen eteläisestä Suomesta.

Luonto ja luontokuvaus on vienyt mennessään jo nuoruudesta saakka. Maisema- ja eläinkuvaus ovat  mieluisimmat kuvauskohteet. Omimmillani tunnen olevani tallentaessani pohjoisen mahdollisimman luonnontilaisia alueita.

Koulutan luontokuvaajia ja vedän luontokuvauskursseja ympäri vuoden. Toisinaan osallistun luontokuvakilpailuihin, tuloksena mm. 17 palkittua kuvaa Vuoden Luontokuvakilpailussa.

Taiga Bear Kuusamo Oy:ssä toimin oppaana ja kouluttajana, sekä vastaan kuvauspaikkojen suunnittelusta.

 

Tapio Seppälä

Yrittäjä, opas, luontovalokuvaaja

Olen kuusamolainen luontokuvaaja ja olen jo nuorena saanut kipinän valokuvaamiseen. Olen työskennellyt pitkään paikallisessa luontokuvausyrityksessä ja toiminut monien Suomen eturivin luontokuvaajien avustajana.

Alkuaikoina kuvasin filmikameralla, mutta niistä on siirrytty nykyaikaisiin digikameroihin, jotka mahdollistavat monipuolisen kuvaamisen sekä videoina, että kuvina. Erityisesti kevät on ollut minulle kiireistä aikaa, kun koillismaalle saapuvat muuttolinnut ja metson ja teeren soidin on parhaimmillaan.

Olen opiskellut video- ja valokuvausta Saamelaisalueen koulutuskeskuksen medialinjalla, Kuusamo-opiston valokuvauslinjalla sekä Kuusamo-opiston luontokuvaajan ammatilliset taidot koulutusohjelmassa. Viimeksi mainitun koulutuksen yhteydessä tuli tilaisuus  ryhtyä luontoalan yrittäjäksi ja syntyi Taiga Bear Kuusamo Oy.

Taiga Bear Kuusamo Oy:ssä vastaan kuvauspaikkojen ja rakennusten suunnittelusta, sekä kunnossapidosta ja toimin tietenkin myös oppaana.

Kuvaan pääasiassa Canonin kalustolla, kameroita ja linssejä on kertynyt vuosien varrella useita erilaisia.